dilluns, 19 de maig del 2008

"CANVIA DE CARA!"
Aquesta activitat la podeu trobar en aquest link: http://www.xtec.es/satis/ra/anicara1.swf
Es troba al portar XTEC – educació infantil – El cos – Canvia de cara
Tot i que és un joc destinat a educació infantil, trobo que per el primer cicle de primària és més adequat, ja que s’han de llegir frases curtes i no crec que nens d’infantil en siguin capaços.
El joc està molt bé ja que hi ha una cara que es descriu com és (ulls, cabells, boca, nas,...) i el nen ha de buscar les parts que toquen. Alhora també es juga amb el so de les vocals, ja que el personatge diu quina vocal està pronunciant i el nen ha de pensar com es col·loca la boca per dir aquesta lletra i triar-la.
En definitiva, amb aquest joc es treballa molt la comprensió lectora, referent al vocabulari de les parts i expressions d’una cara que s’ha de descobrir mitjançant l’experimentació. Alhora, hi ha interactivitat entre el nen i l’ordinador, ja que aquest avalua i anima al nen.

El portal CHILDTOPIA

Aquest portal està molt bé per treballar amb els nens ja que inclou activitats que engloben diverses àrees com ara: matemàtiques, música, castellà, plàstica,...

Hi ha jocs, fitxes educatives, contes, i alhora, com que nosaltres enfoquem el nostre bloc al nivell de primer cicle de primària, trobem una activitat de cal·ligrafia on t'ensenya a dibuixar les lletres de 3 maneres diferents: lletra lligada, de pal i d'impremta.

Alhora, la pàgina dóna la possibilitat de traduir-se al castellà, a l'anglès, al francès,... cosa que fa que es pugui treballar amb ell també els idiomes i es puguin fer les activitats en l'idioma de l'assignatura que s'està estudiant en aquell moment.

Aqui teniu el link en català:

http://www.childtopia.com/index.php?newlang=cat