dimecres, 7 de maig del 2008

PORTALS EDUCATIUS: L'EDU365

Edu365.cat és un portal educatiu del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, orientat i desenvolupat específicament per a l'alumnat i les seves famílies, que es basa en les infrastructures i serveis de la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya (XTEC).

El portal proporciona al professorat un conjunt de recursos i serveis que el poden ajudar en el desenvolupament de la tasca educativa.

Tanmateix, ofereix una orientació acadèmica i professional individualitzada a cada alumne i proporciona ajuts per superar els dubtes i les dificultats d’estudi o d’aprenentatge.

Aquest portal també ofereix activitats, informacions, jocs…per a diferents nivells: infantil, primària, ESO, batxillerat i formació professional. I tracta diferents assignatures i diferents temes.

1 comentari:

Marina Penalba ha dit...

Crec que és una bona proposta perquè els nens de l’aula coneguin altres cultures i maneres de viure. Buscant la informació que se’ls demana s’aconseguirà que valorin la interculturalitat i es redueixi l’etnocentrisme.
Les àrees i el nivell educatiu que heu proposat crec que és bastant adequat, encara que a l’hora de cercar la informació (costums, banderes, indumentària, música, paisatge, etc..) serà bastant necessària l’ajuda del mestre.
Al ser nens de cicle mitjà trobo més correcte que els alumnes treballin en equips més nombrosos, com per exemple grups de 5, ja que d’aquesta manera podrien repartir-se millor la feina i treballar de manera més cooperativa.
Els objectius que heu proposat són prou clars i concrets però se’n podrien afegir d’altres de tipus curriculars. Però d’altra banda, l’activitat que proposeu està molt relacionada amb els objectius que s’han d’assolir.
Finalment, s’ha de dir que la proposta és força original, ja que a l’escola es sol treballar les altres cultures de manera més simple i poc aprofundida.